18 najväčších prínosov prášku z Moringy

27. októbra 2021

ČO JE PRÁŠOK Z MORINGY?

Moringa oleifera (olejodárna) je stromom, ktorý sa v súčasnosti považuje za jednu z najvýživnejších rastlín na svete. Väčšina blahodarných účinkov moringy môže byť sústredená v jej malých zelených listoch. Prášok sa vyrába z čerstvo nazbieraných listov moringy olejodárnej, ktoré sa následne upravujú sušením pri relatívne nízkej teplote dovtedy, kým rastlinné tkanivo dosiahne jemnú práškovú konzistenciu. Čerstvý prášok z listov moringy má tmavozelenú farbu a bohatú zemitú arómu. Prášok je v poslednej fáze prípravy zbavený prípadných nečistôt a nakoniec je uzavretý do praktických kapsúl a plastových vreciek. Najpozoruhodnejšou vlastnosťou tohto prípravku je, že po spracovaní a zabalení ostáva čerstvým po niekoľko mesiacov, pričom si v plnej miere zachováva nutričnú hodnotu vitamínov, minerálov, antioxidantov a aminokyselín.

Prášok zo sušených listov sa uprednostňuje jednoducho preto, lebo na daný objem obsahuje omnoho viac živín ako samotné zelené listy – v niektorých prípadoch sa jedná takmer o desaťnásobok objemu špecifických účinných látok v porovnaní s čerstvou hmotou. Čo sa týka nutričnej hodnoty, prášok z listov moringy sa bez problémov môže vyrovnať ktorémukoľvek bežne konzumovanému druhu ovocia či zeleniny. Tento jemný zelený prášok je absolútne čistý a organický a je jednoducho skladovateľný a použiteľný. Okrem toho je ľahko rozpustný vo vode a môže byť použitý ako ingrediencia v rôznych receptoch.

ÚČINKY MORINGY

Keby sme chceli zhrnúť všetky blahodarné účinky tohto všestranného prípravku, museli by sme zostaviť takmer nekonečný zoznam. Obsahuje totiž približne 20 typov aminokyselín, 46 antioxidantov, 36 protizápalových látok a viac ako 90 rôznych živín, čo z neho robí jeden z potenciálne najlepších výživových doplnkov. Prášok z moringy je výborným zdrojom minerálov ako železo či vápnik, vitamínov A, B, B1, B2, B3, B6, C, E, ako aj makroelementov, stopových prvkov a viacerých účinných látok rastlinného charakteru – fytonutrientov. Okrem toho je dobrým zdrojom kvalitných bielkovín a vlákniny.

Niektoré z mnohých prínosov prášku z moringy zahŕňajú:

1. MÔŽE ZLEPŠOVAŤ ENERGETICKÝ VÝKON

Prášok z moringy je kompletným balíkom vitamínov, minerálov, antioxidantov a fytonutrientov. Tento výživový doplnok môže byť skvelý pre zvyšovanie energetickej hladiny a vytrvalosti organizmu, ako aj pre možné zlepšenie koncentrácie. Študenti ho môžu používať na podporu koncentrácie pri učení, zatiaľ čo pre športovcov môže byť vhodným spôsobom zvyšovania vytrvalosti pri tréningu. Prášok z moringy môže byť okrem toho účinný pri znižovaní telesnej hmotnosti, pretože má potenciál organizmu dodávať dostatok energie, čo potláča potrebu neustáleho prijímania inej potravy.

2. MÔŽE POTLÁČAŤ PREJAVY CUKROVKY

Prášok z moringy olejodárnej môže byť mimoriadne prospešným doplnkom pre diabetikov. Kapsule alebo nápoje pripravené z tohto prášku môžu diabetici konzumovať s možným cieľom vyrovnávania hladiny cukru v krvi. Z tohto dôvodu sa jedná o cenovo dostupné riešenie, ktoré môže zmierňovať symptómy pacientov s cukrovkou.

3. OBSAHUJE VEĽA ANTIOXIDANTOV

V extrakte z moringy sa nachádzajú antioxidanty, ktoré môžu mať potenciál zabrániť vzniku rakoviny. Rastlina okrem toho obsahuje niazimicín, ktorý taktiež môže potláčať bujnenie rakovinových buniek.

4. MÔŽE ZNIŽOVAŤ HLADINU CHOLESTEROLU

Prášok z moringy môže byť tiež účinný pri znižovaní hladín cholesterolu a pri potláčaní upchávania ciev.

5. MÔŽE REGULOVAŤ KRVNÝ TLAK

Ďalšou výhodou prášku z moringy sú jeho potenciálne utišujúce schopnosti – môže znižovať krvný tlak a prispieva k dobrému spánku. Jedná sa o prirodzený prostriedok proti nespavosti, keďže obsahuje určité látky, ktoré môžu zlepšiť stav pri rôznych poruchách spánku.

6. MÔŽE MAŤ DETOXIKAČNÉ ÚČINKY

Prášok z moringy môže mať silné detoxikačné účinky, v dôsledku čoho sa často využíva na filtráciu a čistenie vody. Účinné látky obsiahnuté v tomto prípravku môžu spôsobiť, že na seba dokáže viazať nebezpečné baktérie a ďalšie neželané látky. Pri pravidelnej konzumácii môže pomôcť Vášmu telu zbavovať sa toxínov.

7. MÔŽE POTLÁČAŤ DEPRESIU

Prášok z listov moringy môže byť tiež účinný pri zlepšovaní stavu depresie a úzkosti. Keď moringu začleníte do svojho jedálnička, potenciálne výsledky v tomto smere sa môžu dostaviť už v priebehu niekoľkých dní.

8. JE ÚPLNE ORGANICKÝ

Prášok z moringy je 100% organickým výživovým doplnkom bez dokázaných vedľajších účinkov. Jeho konzumácia je tak bezpečná pre ľudí všetkých vekových kategórií.

9. MÔŽE BYŤ PROSPEŠNÁ PRE TEHOTNÉ A DOJČIACE ŽENY

Tento prípravok môže byť obzvlášť prospešný pre tehotné a dojčiace ženy, ktoré majú nedostatočný prístup k potrebným živinám. Približne 6 lyžičiek prášku z moringy obsahuje odporúčanú dennú dávku železa a vápnika, ktorú by mali konzumovať ženy počas tehotenstva a dojčenia.

10. MÔŽE POTLÁČAŤ MENEJ ZÁVAŽNÉ INFEKCIE

Moringa má niekoľko hodnotných vlastností, vďaka čomu má potenciál pri potláčaní a eliminácii menej závažných bakteriálnych a plesňových infekcií, znižovaní hladiny cukru v krvi, boji proti anémii a pri znižovaní telesnej hmotnosti.

12. MÔŽE VYŽIVOVAŤ POKOŽKU

Prášok z listov moringy môžete použiť priamo ako prírodný zábal, prípadne ho skombinovať s ďalšími vhodnými produktmi pri výrobe pleťovej masky. Pokožka Vašej tváre môže ostať hebká, žiarivá a bez akejkoľvek nedokonalosti.

13. MÔŽE SPOMAĽOVAŤ PROCES STARNUTIA

Moringa môže byť vo všeobecnosti vynikajúcim zdrojom antioxidantov a je charakteristická vysokým obsahom vitamínu A, vitamínu C, vitamínu E a flavonoidov. Starnutie pokožky a kožné ochorenia sú spôsobené aktívnymi kyslíkovými radikálmi, ktoré „kradnú“ elektróny normálnym zdravým biologickým molekulám. Živiny obsiahnuté v listoch moringy môžu pomôcť blokovať oxidáciu zdravých tkanív toxickými radikálmi, čo vedie k možnému spomaleniu procesu starnutia a možnému potláčaniu vzniku vrások a záhybov pokožky.

14. MÔŽE URÝCHLIŤ HOJENIE RÁN

Prášok z listov moringy prejavil pozitívne účinky aj pri starostlivosti o rezné a iné rany. Môže podnecovať totiž tvorbu krvných doštičiek a tým pádom možné zastavovanie krvácania a proces hojenia. Aplikácia tohto prípravku na rany môže mať za následok menej výrazné jazvy.

15. MÔŽE POMÔCŤ PRI TVORBE KERATÍNU

Niektoré vitamíny, minerály a aminokyseliny obsiahnuté v prášku z moringy môžu podporiť metabolické dráhy, ktoré sa môžu podieľať na tvorbe proteínu s názvom keratín. Ten je obzvlášť dôležitý pre zdravie vlasov. Moringa tiež obsahuje aminokyselinu metionín, ktorá môže do vlasov usmerňovať síru, čím zabraňuje ich vypadávaniu.

16. MÔŽE ZLEPŠIŤ RAST VLASOV

Optimálna dodávka kyslíka a živín z obehového systému do vlasových folikulov môže byť nevyhnutná pre zdravý rast vlasov. Moringa je bohatá na vitamín A, vďaka čomu môže mať priaznivé učinky rast a výživu vlasov. Prášok z listov moringy okrem toho môže ovplyvniť hladinu oxidu kremičitého a zinku, čím môže zabraňovať vysychaniu a upchávaniu špecifických žliaz, ktoré sa môžu podieľať na produkcii kožného mazu. Nedostatok vitamínu A môže spôsobiť zhrubnutie pokožky hlavy, vysychanie vlasov a tvorbu lupín.

17. MÔŽE STIMULOVAŤ RAST VLASOV

Zinok prítomný v listoch moringy môže stimulovať rast vlasov v dôsledku posilňovania imunitného systému. Nedostatok zinku môže viesť k odumieraniu vlasových folikulov, čo sa deje v dôsledku poškodenia syntézy DNA a proteínov.

18. MÔŽE DODAŤ ŽIVINY VLASOVÝM FOLIKULOM

Prášok z moringy môže byť mimoriadne bohatý na rôzne vitamíny. Nedostatok vitamínu B6, biotínu, inozitolu a kyseliny listovej spôsobuje vypadávanie vlasov. Vitamíny C a E na druhej strane môže zlepšiť cirkuláciu v rámci pokožky hlavy, čím môže zvýšiť objem živín dostupných pre vlasové folikuly (cibuľky). To v konečnom dôsledku môže viesť k rastu silnejších a zdravších vlasov. Vitamín C je potrebný na udržiavanie zdravia krvných kapilár, ktoré prinášajú krv do vlasových folikulov.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin

Purea Moringa

PUREA Facebook

Nenechajte si ujsť najnovšie príspevky a informácie o našich produktoch

There are no objects in this facebook feed.

Hodnotenia zákazníkov

„JA MORINGU POUŽÍVAM 1 ROK A MOJA DCÉRKA TIEŽ ZA TEN ROK NEBOLA CHORÁ ODPORÚČAM“

— Nikola H.

„POZDRAVUJEM A UZIVAM MORINGU AJ V TROGIRE!“

— Anonymný užívateľ

„NAOZAJ POMAHA NA IMUNITU ASPON MNE.AKO TO UZIVAM NEBOLA SOM CHORA CCA 3 ROKY..“

— Anna B.

„OD MALA MI CHÝBALO ŽELEZO, POCIŤOVALA SOM ČASTO ÚNAVU, UŽ PO PRVÝCH DŇOCH UŽÍVANIA MORINGY BOLO VIDNO VEĽKÉ ZMENY K LEPŠIEMU, MORINGA MI DODALA POTREBNÚ ENERGIU, ZRAZU VLÁDZEM EŠTE AJ VEČER. DOKONCA SA MI ZLEPŠIL ZRAK… URČITE DOPORUČUJEM KAŽDÉMU, JE TO AŽ ZÁZRAK…“

— Zuzana L.

Napíšte nám

Podporte nás

Podporiť nás môžete poukázaním ľubovoľnej sumy na číslo účtu SK69 3100 0000 0045 1003 0718 alebo bitcoin wallet 38Y6tPMGM1f1Lu2Y172YQxc68cY5qAEtb3

Zvoľte menu
EUR Euro